Sprogimas

Pirmoji ponia atidarė tradicinę kalėdinę labdaros mugę

Pirmoji ponia Diana Nausėdienė šeštadienį Vilniaus rotušėje atidarė Tarptautinę kalėdinę labdaros mugę.

Mugę, kuri vyksta jau 20 kartą, organizuoja Tarptautinė Vilniaus moterų asociacija kartu su keliasdešimčia Lietuvoje reziduojančių diplomatų. Pirmosios ponios žodžiais, tai graži ir prasminga tradicija, be kurios jau būtų sunku įsivaizduoti advento laikotarpį sostinėje.

D. Nausėdienė yra šios labdaringos iniciatyvos globėja, perėmusi tradiciją iš ponios Almos Adamkienės.

„Tai, kad susirenkame būtent advento pradžioje, siunčia nedviprasmišką vertybinę žinią – kvietimą padėti stokojančiam, atjausti kenčiantį, paguosti liūdintį. Rankdarbiai, suvenyrai ir šventiniai skanėstai iš viso pasaulio atspindi mūsų pasirengimą dalintis gerumu bei šiluma.

Per pastaruosius metus, ypač Rusijai pradėjus žiaurų karą alinant Ukrainą ir siekiant palaužti ukrainiečių dvasios stiprybę, turėjome daug progų įsitikinti, kokia stipri ir susitelkusi yra Lietuvos visuomenė. Pamatėme, kiek daug visi kartu galime padaryti dėl kenčiančio artimo. Šiandien tam turime dar vieną progą“, – sakė D. Nausėdienė.

Pirmoji ponia pabrėžė, jog Kalėdų mugėje surinktos lėšos atiteks tiems, kam jų labiausiai reikia, – nevyriausybinėms organizacijoms ir mokykloms, kurios rūpinasi vaikais, jaunimu, žmonėmis su negalia, pažeidžiamais asmenimis. Todėl, pasak D. Nausėdienės, kiekviena šiandienos auka yra papildoma mažytė investicija į gražesnę Lietuvos ateitį ir žmonių gerovę.

D. Nausėdienė akcentavo, kad šiandieniniame pasaulyje ypač svarbu tęsti ir puoselėti gilias socialinės atsakomybės tradicijas. Pirmoji ponia padėkojo Tarptautinei Vilniaus moterų asociacijai, Lietuvoje reziduojantiems ambasadoriams ir diplomatinių atstovybių darbuotojams už ilgametes pastangas rūpinantis pažeidžiamiausiais visuomenės nariais, taip pat tarptautiniams partneriams, aukojantiems ir kitaip remiantiems kalėdinę labdaros mugę.

Mugės metu surinktos lėšos bus paskirstytos organizacijoms, padedančioms žmonėms su negalia bei jų šeimoms, senjorams, sergantiems ir socialiai pažeidžiamiems vaikams.

Prezidento kanceliarijos nuotr./ Eitvydas Kinaitis

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode