Sprogimas

10 idėjų, kaip turiningai praleisti paskutinį vasaros mėnesį

Vasara – puikus metas tyrinėti, keliauti ir atrasti naujus dalykus. Šiuo metu įprasta keliauti, o kadangi daugelis žmonių, ypač vaikai, vasarą atostogauja, yra pamėgta vykti į tolimas vietas. Tačiau galima užsiimti ir daugybe kitų veiklų: savanoryste, buvimu gamtoje ar net praktikos paieškomis. Šiame straipsnyje pateikiame 10 idėjų, kaip turiningai praleisti paskutinį vasaros mėnesį įvairaus amžiaus žmonėms.

  1. 1.Mėgaukitės gamta

Pasinaudokite ilgomis saulėtomis dienomis tyrinėdami gamtos pasaulį. Tik nepamirškite kremo nuo saulės!

  • Stebėkite paukščius. Fotografuokite ir fiksuokite pastebėtus paukščius. Naudokitės programėle arba žinynu, kad atpažintumėte plunksnuočius.
  • Auginkite prieskonines žoleles. Naudokite senas skardines, indelius, stiklainius, plastikinius puodelius ar bet ką kitą, ką turite namuose. Žolelių sodą laikykite terasoje arba ant palangės.
  • Ieškokite formų debesyse. Tai – puikus būdas leisti laiką su vaikais. Pasitieskite antklodę ant žolės ir žiūrėkite į dangų. Pakaitomis kalbėkite apie tai, ką matote debesyse.
  • Pagaminkite paukščių lesyklėlę. Stebėkite, kaip paukščiai lanko jūsų kiemą, ir papildykite savo stebėtų paukščių sąrašą.
  • Uogaukite. Susiraskite mėlynių ar žemuogių miške ir rinkite.
  1. 2.Išbandykite naujus valgius

Ar kada nors bandėte austres ar varlių kojeles? Galbūt niekada neragavote kažko tokio įprasto kaip suši? Pagalvokite, ko dar nesate valgę, tada nueikite ir drąsiai išbandykite tai. Atsisakykite savo pamėgto restorano meniu ir aplankykite kitos šalies virtuvę! Niekada nežinai, gal atrasi skanėstus, apie kuriuos net nebūtum pagalvojęs, jei nebūtum pasiryžęs drąsiai paragauti naujų valgių.

  1. 3.Ekskursija pėsčiomis po miestą

Daugumoje miestų galima nemokamai atrasti kokį nors pėsčiųjų maršrutą – pavyzdžiui, Vilnius turi net 100 km ilgio trasą. Jei tokio nerandate, galite nesunkiai sudaryti žemėlapį, kuriame būtų pažymėti apylinkėse esantys orientyrai ir įdomios vietos, kurias galima aplankyti. Net mažiausiuose miesteliuose yra itin unikalių objektų – tiesiog pasiimkite draugą ir pradėkite klaidžioti. Na, o jei savo mieste jau esate viską ištyrinėję, leiskitės į trumpą kelionę po Lietuvą.

  1. 4.Eikite paplaukioti

Vienas pirmųjų dalykų, kuris ateina į galvą, pagalvojus apie vasarą, tai maudynės. Ši idėja skirta ne tik vaikams ar jaunimui – tai, kad esate šiek tiek vyresnio amžiaus, dar nereiškia, kad negalite pasilinksminti vandenyje! Tačiau net ir tie, kurie nenori lipti į vandenį, gali valandų valandas praleisti prie ežero, jūros, upės ar baseino skaitydami knygą, klausydamiesi muzikos ir kvėpuodami grynu oru.

  1. 5.Užsiimkite savanoryste

Vasara – puikus metas įsitraukti į visuomeninę veiklą. Skirkite laiko dienotvarkėje padaryti ką nors malonaus kaimynui arba susiraskite savanorystės programą. Šis metų laikas yra ideali proga prisiminti, kaip svarbu daryti gera – galite prižiūrėti benamius gyvūnėlius, padėti vienišiems seneliams ar organizuoti veiklas vaikams.

Galite duoti sau užduotį kasdien padėti bent vienam žmogui, kaip tik sugebate. Tai gali būti maži, bet svarbūs dalykai: užleisti vietą autobuse pagyvenusiam žmogui, padėti šeimos nariui panešti pirkinių maišus ar pasisiūlyti sulankstyti drabužius namie.

  1. 6.Picos ir filmų vakaras

Kartą per savaitę pailsėkite nuo maisto gaminimo ir surenkite picų vakarą. Ši idėja tinka tiek draugų kompanijai, tiek poroms, tiek šeimoms. Tokia rutina vaikams yra smagi ir jie jos nekantriai laukia – juk visiems patinka pica ir šeimai skirtas filmas. Jeigu rengiatės vakare būti tik dviese su antrąja puse, pasirinkite romantišką juostą. Na, o draugų kompanijoms tikrai patiks smagi komedija.

  1. 7.Stovyklaukite – kad ir savam kieme

Kai kurie turi nuosavą kemperį ar net vietą prie ežero stovyklavimui, kurioje dažnai lankosi vasaros mėnesiais, bet jei tai ne jūs, stovyklauti tikrai nebūtina toliau nei savo kieme. Pasistatykite palapinę arba miegokite po žvaigždėmis tiesiai už savo namų. Taip neteks leisti pinigų vietai palapinei ar automobiliui privačioje stovyklavietėje.

  1. 8.Išmokite šokį po žvaigždėmis

Visuomet troškote laisvalaikiu išmokti šokti? Na, dabar galite tai padaryti! Vakarop išeikite į kiemą ir pasidėkite šalia planšetę, kad galėtumėte įsijungti pamokėlę internete. Dar geresnis būdas – paskambinti senam draugui, kuris sutiktų atvažiuoti jūsų pamokyti. Atgaivinta draugystė, šokio žingsneliai ir žvaigždėtas dangus – skamba kaip tobulas vakaro planas.

  1. 9.Darbas arba praktika

Vasara – idealus metas moksleiviams bei studentams papildyti savo gyvenimo aprašymą dirbant darbą arba atliekant praktiką. Tikrai yra įmanoma surasti mėnesio ar dviejų trukmės užsiėmimą, kuriame galėsite pasinerti į darbo aplinką, išmokti naujų įgūdžių ir net susitaupyti šiek tiek pinigų.

Praktika taip pat yra puikus būdas nustatyti, ar jus tikrai domina tam tikras karjeros kelias po studijų. Tai leidžia plėsti kontaktų tinklą, kuris gali padėti ateityje įsidarbinti ar pasinaudoti kitomis galimybėmis.

  1. 10. Aplankykite naują vietą

Aplankykite jus dominančias šalies vietoves. Galbūt tai yra miestas su išskirtinio grožio paplūdimiais arba vietiniu maistu garsėjantis kaimelis? Pakvieskite į kompaniją savo draugus ar šeimos narius, suplanuokite kelionę ir pirmyn! Apsilankymas bet kurioje naujoje vietoje yra puikus būdas praplėsti savo akiratį ir pailsėti. Tad keliaukite Lietuvoje ir pildykite savo įspūdžių bagažą!

22-110b

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode