Sprogimas

Didelė dalis Kinijoje esančios didžiausios pasaulyje „iPhone“ gamyklos darbuotojų išskubėjo į gimtuosius miestus ir kaimus, kai dėl COVID-19 bangos sustojo gamyba ir operatorė „Foxconn“ sustabdė gamyklą.

Taivano technologijų milžinės gamyklą Džengdžou palietė masinis protrūkis, o bendrovė teigia kasdien tikrinanti darbuotojus ir pasirūpinanti, kad darbuotojai bendrautų tik atskiromis grupėmis. 

Savaitgalį socialinėje žiniasklaidoje išplitusiuose vaizdo įrašuose matyti, kaip „Foxconn“ darbuotojai palieka bendrovės darbuotojų miestelį Džengdžou pėsčiomis, norėdami išvengti kelionių apribojimų. 

Viename iš vaizdo įrašų matyti į kalno šlaitą kopiantys žmonės su lagaminais rankose, o kitame – žmonės, sėdintys su bagažu prie kelio, tuo metu vienas žmogus, vilkintis apsauginį kostiumą, purškia juos dezinfekuojančiais preparatais. 

Miesto apylinkėse veikiančios vietos valdžios institucijos kreipėsi į „Foxconn“ darbuotojus, prašydamos juos užsiregistruoti institucijose, jei jie grįš namo, ir atvykus kelias dienas karantinuotis. 

Taivano įmonė, gaminanti telefonus „Apple iPhone“, teigė „bendradarbiaujanti su vyriausybe, kad organizuotų personalą ir transporto priemones“ darbuotojams, norintiems išvykti. 

„Foxconn“ teigė, jog laukia „užsitęsusi kova“, siekiant užkirsti kelią COVID-19 protrūkiui, tačiau nepasakė, kiek iš daugiau nei 200 tūkst. darbuotojų yra paveikti ar yra izoliuoti. 

Henano provincija, kurioje yra Džengdžou miestas, pirmadienį oficialiai pranešė apie tik 42 naujus COVID-19 infekcijas. 

„Foxconn“ buvo apkaltinta tuo, kad per visą protrūkį verčia užsikrėtusius darbuotojus dirbti ir nesuteikė medicininės pagalbos bei laiku jų nemaitino. 

Niujorke įsikūrusi nevyriausybinė organizacija „China Labor Watch“ taip pat apkaltino įmonę, kad ji slėpė užsikrėtusiųjų COVID-19 skaičių ir verčia sergančius žmones toliau dirbti. 

„Foxconn“ sekmadienį tvirtino „dedanti visas pastangas“, kad užtikrintų, jog jos darbuotojais būtų tinkamai pasirūpinta.

BNS nuotr.

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode