Sprogimas

Neprilygstami: Vaidotas ir Veronika Lacičiai triumfavo Europos čempionate

Lietuvos profesionalai standartinių šokių šokėjai Vaidotas Lacitis ir Veronika Golodneva Lacitienė tapo 2022 metų Europos čempionais.

Italijos Riminio mieste Pasaulio sportinių šokių federacijos (WDSF) surengtame čempionate mūsų šalies sportininkams nebuvo lygių.

Europos čempionato finale iš viso V. ir V. Lacičiai surinko 190,250 balo iš 200 galimų – šis rezultatas garantavo jiems aukso medalį.

Sportininkai nei vieno šokio neišskyrė, kaip geriausio. „Man atrodo, kad šiandien viską sušokome labai panašiai“, – sakė Vaidotas Lacitis.

Paskelbus rezultatų protokolus, paaiškėjo, kad tokios pačios nuomonės buvo ir teisėjai – už kiekvieną šokį mūsų porai skyrė beveik identišką balų skaičių: po kiek daugiau nei 38 balus iš 40 galimų.

Finalo šokiai buvo vertinamas pagal keturis kriterijus: atlikimo techniką, muzikalumą, partnerystės įgūdžius, choreografiją ir prezentaciją.

Iš Lenkijos, Anglijos, Vokietijos, Ispanijos, Rumunijos, Italijos, Latvijos, Slovakijos, Čekijos ir Lietuvos vertintojų sudaryta komisija daugiausiai balų mūsų šokėjams skyrė už kiekvieno šokio techniką – kai kurie teisėjai ir beveik po maksimalią 9,750 sumą.

Beje, vienintelis šio čempionato maksimalus įvertinimas – dešimtukas – Rumunijos teisėjo buvo skirtas Lietuvos sportininkams už tango muzikalumą bei choreografiją ir prezentaciją.

Po pergalės Lietuvos sportininkai džiaugėsi: „Šokti tikrai buvo smagu. Mus svarbi ne tik teisėjų skirta vieta, bet ir tai, kaip mes patys jaučiamės pasirodę. Šiandien esame patenkinti!“

Šių metų Europos vicečempionais Italijoje tapo kaimyninės Latvijos šokėjai Edgars Linis ir Eliza Line (183,650 balo).

Čempionato bronzos medaliai atiteko Pasquale Farina ir Sofie Koborg iš Danijos (182,250 balo). Finale taip pat šoko ir likusias vietas atitinkamai pasidalijo Slovakijos, Italijos ir Lenkijos duetai.

Žmonės.lt nuotr.

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode