Sprogimas

Popiežius prašo melstis už Šventąją Žemę ir Ukrainą

melstisSekmadienį po vidudienio maldos popiežius Pranciškus pasmerkė pastarosiomis dienomis Jeruzalėje įvykdytus pasikėsinimus, taip pat pakartojo prašymą melstis už Ukrainą.

Pranciškus sakė, kad jis susirūpinęs stebi padėtį Palestinoje ir Izraelyje, kur pastaraisiais mėnesiais vėl padidėjo įtampa. Praėjusios savaitės trečiadienį Jeruzalėje buvo įvykdyti du pasikėsinimai, žuvo izraelietis berniukas ir dešimtys žmonių buvo sužeisti. Nabluso mieste, Palestinos teritorijoje, per neramumus žuvo palestinietis berniukas. „Smurtas žudo ateitį, griauna jaunų žmonių gyvenimus ir silpnina taikos viltis, – sakė popiežius. – Melskimės už tuos žuvusius jaunuolius ir jų šeimas, ypač motinas. Linkiu, kad Izraelio ir Palestinos valdžios institucijos labiau siektų dialogo ir stiprintų pasitikėjimą, be kurio neįmanoma pasiekti tikros taikos Šventojoje Žemėje.“

Popiežius vėl prašė melstis už Ukrainą. „Nepavarkime sakyti „Ne“ karui, „Ne“ smurtui, „Taip“ dialogui, „Taip“ taikai, jos prašydami ypač kenčiantiems Ukrainos žmonėms“, – sakė Pranciškus ir paminėjo Holodomorą ir šeštadienį minėtą šios tragedijos aukų pagerbimo dieną.

Popiežius yra artimas Italijos Iskijos salos gyventojams. Liūčių sukeltos nuošliaužos pražudė kelis žmones. „Meldžiuosi už aukas, už visus nukentėjusius ir gelbėtojus“, – patikino Pranciškus.

Sekmadienį po vidudienio maldos popiežius paminėjo ir benamį Burkhardą Schefflerį, kuris prieš tris dienas mirė po Šv. Petro aikštę juosiančia kolonada. (jm/ Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode