Sprogimas

Bažnyčios Austrijoje signalas dėl moterų vadovaujamose pareigose

signalasAustrijos vyskupų konferencija vadovavimą Pastoracijos institutui pavedė 52 metų teologei Gabrielei Eder-Cakl.

Ilgametė Linco vyskupijos pastoracijos vadovė perims Austrijos pastoracijos instituto direktorės pareigas 2023 metų kovo mėnesį.

Pastoracinis institutas yra Austrijos Vyskupų konferencijos žinyba, skirta pastoracijai, katechezei ir evangelizacijai. Ji pataria vyskupams ir vyskupijoms pastoracijos klausimais ir padeda formuoti pastoracijos eigą Austrijoje.

Austrijos katalikų naujienos Kathpress pažymi, kad šiuo skyrimu Vyskupų konferencija siunčia signalą dėl moters vaidmens vadovaujamose pareigose Bažnyčioje: „Austrijos pastoracija gali vis labiau remtis moterų patirtimi“. Be naujos instituto direktorės, Austrijos vyskupų konferencija paskyrė dar dvi moteris, kurios Pastoracijos institute bus atsakingos už paties instituto administraciją ir pastoracinių tarnybų vadovų darbo grupes. Šių dviejų instituto skyrių pirmininkės bus artimos Pastoracijos instituto direktorės bendradarbės.

Naujoji Austrijos pastoracijos instituto direktorė G. Eder-Cakl yra įsitikinusi, kad krikščioniškasis tikėjimas turi daug galimybių. Dvasinė gelmė ir atvirumas dangui šiandien žmonėms gali suteikti prasmės ir stabilumo. Ji patikino, kad viena iš pagrindinių jos užduočių Pastoracijos institute bus sekti Bažnyčioje prasidėjusį sinodinį procesą. Pasak jos, įtrauktis yra aktuali tema tiek visuomenėje, tiek Bažnyčioje. Tai taip pat reiškia, kad Bažnyčia turi rasti būdų, kaip suteikti moterims galimybę visapusiškai dalyvauti visuose Bažnyčios lygmenyse, taip pat neišstumti LGBTIQ asmenų ir žmonių, gyvenančių pagal kitokį gyvenimo būdą ir kitokias šeimos formas. (SAK / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode