Sprogimas

Policija ir aplinkosaugininkai ragins vairuotojus persėsti į viešąjį transportą

policijaPolicija ir aplinkosaugininkai trečiadienį rengia akciją, kuria skatins vairuotojus persėsti į viešąjį transportą.

Trečiadienį didžiuosiuose Lietuvos miestuose – Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Panevėžyje – Policijos departamento pareigūnai ir aplinkosaugininkai stabdys automobilius, kuriuose važiuoja pavieniai vairuotojai, ir dovanos viešojo transporto bilietus kviesdami keliauti aplinkai draugiškais būdais.

Lietuvos policija ir Aplinkos ministerija akciją rengia Tarptautinės dienos be automobilio proga, kuri minima ketvirtadienį. Tai vienas iš praėjusį penktadienį prasidėjusios Europos judumo savaitės renginių, pranešė Aplinkos ministerija.

Europos judumo savaitę Europos Komisija ragina gyventojus palikti automobilius ir persėsti ant dviračių ar į viešąjį transportą.

Dalyvauti Europos judumo savaitėje šiemet užsiregistravo apie 2,4 tūkst. Europos miestų iš 45 pasaulio valstybių, Lietuvoje dalyvauja 41 miestas ir miestelis.

am.lrv.lt nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode