Sprogimas

Papildomas finansavimas keliams: taisomi defektai, investuojama į priežiūrą

defektaiKasmet antroje metų pusėje yra peržiūrimos Kelių priežiūros ir plėtros programos (KPPP) finansavimo lėšos. Tokiu būdu dar prieš mėnesį akcinei bendrovei „Kelių priežiūra“ perskirstyta daugiau nei 15 mln. eurų. Bendrovės teigimu, šios lėšos jau leido sutaisyti net 141 tūkst. kv. m. pavienių išdaužų ir pažaidų magistraliniuose, krašto ir rajoniniuose keliuose. Kitas dalykas, jos dalinai amortizuoja bendrąjį medžiagų brangimą ir infliacijos šalyje padarinius.

„Kaip žinia, keliams prižiūrėti finansavimo trūksta jau kelerius metus. Tačiau džiugu, kad šiemet perskirstant lėšas, pavyko užsitikrinti finansavimą būtiniausiems, papildomiems kelių priežiūros darbams, – sako AB „Kelių priežiūra“ generalinis direktorius Rolandas Rutėnas, – perskirsčius papildomas lėšas, bendrovė nedelsiant skyrė dėmesį kelio išdaužų remonto darbams. Technika ir specialistai jau atliko operatyvius darbus visuose Lietuvos rajonuose.“

Už visas perskirstytas lėšas AB „Kelių priežiūra“ iš viso tvarkoma apie 220 tūkst. kv. m pavienių išdaužų ir pažaidų magistraliniuose, krašto ir rajoniniuose keliuose. Taip pat taisomos asfalto dangų defektus labiausiai nusidėvėjusiose lokaliose kelių atkarpose, iš viso daugiau kaip 200 km kelių ruožų.

Planuojami ir pradedami darbai, siekiant sutvarkyti 42 pėsčiųjų perėjas pietinės, rytinės ir šiaurinės Lietuvos dalies keliuose. Numatytos lėšos stipriai prisidėjo prie nuolatinės kelių priežiūros nuosekliai visame Lietuvos valstybinės reikšmės kelių tinkle.

Bendrovė primena, kad siekiant efektyviai investuoti Kelių priežiūros ir plėtros programos (KPPP) 2022 m. finansavimo lėšas, Susisiekimo ministerijos iniciatyva šių metų KPPP sąmatoje buvo perskirstyta 15,77 mln. eurų. Didžioji šios sumos dalis – 15,37 mln. eurų skirta valstybinės reikšmės kelius prižiūrinčiai AB „Kelių priežiūra“ kelių dangoms taisyti. KPPP lėšų perskirstymui pritarė Vyriausybė.

AB „Kelių priežiūra“ informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode