RETRO

Vilniuje per streiką gali nevažiuoti ketvirtadalis viešojo transporto – meras

nevaziuotiNuo pirmadienio prasidedant įmonės „Vilniaus viešasis transportas“ (VVT) vairuotojų streikui į gatves gali neišvažiuoti ketvirtadalis viešojo transporto priemonių, pranešė Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

„Pagal patį blogiausia scenarijų, vidutiniškai mieste apie ketvirtadalį viešojo transporto priemonių neišvažiuos“, – per spaudos konferenciją penktadienį sakė R. Šimašius.

„Vilniaus viešojo transporto“ generalinis direktorius Darius Aleknavičius informavo, kad streikuoti ketina 35 proc. įmonės vairuotojų, daugiausiai – autobusų.

„Prieš gerą valandą gavome profesinės sąjungos sąrašus su streike planuojančiais dalyvauti darbuotojais, iš viso yra sąraše 437 darbuotojai, 432 iš jų yra autobusų ir troleibusų vairuotojai“, – sakė D. Aleknavičius.

Anot jo, didesnė dalis vairuotojų yra autobusų, tad pirmadienį daugiausiai sunkumų patirs važiuojantys autobusais, o troleibusų grafikai smarkiai keistis neturėtų.

„Streikuos didžioji dalis autobusų vairuotojų, troleibusų vairuotojai mažesne dalimi, todėl jų tvarkaraščiai, tikimės, didesne dalimi bus užtikrinti“, – sakė įmonės vadovas.

Meras visgi tikėjosi, kad iki pirmadienio dalis vairuotojų persigalvos ir išvažiuos į sostinės gatves. „Noriu pakviesti vairuotojus pergalvoti savo sprendimą ir nestreikuoti, užtikrinti paslaugas vilniečiams“, – sakė R. Šimašius.

Jis taip pat teigė, kad dalis streikuotojų reikalavimų įgyvendinta: pailgintos pietų pertraukos, sudarytos galimybės pailsėti, pakelti atlyginimai.

„Labai apmaudu, kad dalis darbuotojų pasakė, kad jie nori streikuoti, nes streiko iniciatyva paskelbta dar prieš pusantrų metų ir ji labiau reaguoja į tas aktualijas, kurios buvo prieš pusantrų metų. Tikrai vadovybė įdėjo daug pastangų, kad ir buitines sąlygas pagerintų vairuotojams, ir visas kitas sąlygas, ir kaip tik prieš kelias dienas vairuotojai gavo padidintus atlyginimus ir dar planuojama didinti“, – kalbėjo meras.

„Vilniaus viešojo transporto“ generalinis direktorius D. Aleknavičius sakė, kad vairuotojų vidutinis atlyginimas iki mokesčių siekia per 1700 eurų, o pagal naują sistemą atlyginimai turėtų būti jau 2015 eurų, neskaičiuojant viršvalandžių, poilsio dienų.

Nuo pirmadienio sostinėje prasideda įmonės „Vilniaus viešasis transportas“ vairuotojų streikas, administracijai ir profesinei sąjungai nesutariant dėl darbo apmokėjimo.

VVT sostinėje aptarnauja 76 iš 105 maršrutų: penkis greituosius, 17 troleibusų ir 54 autobusų. Keleivių vežimo paslaugas vykdo dar du vežėjai –  „Transrevis“, ir „Kautra“, jos keleivius veš įprastu grafiku.

„Susisiekimo paslaugos“ įspėja, kad kelionės viešuoju transportu bus sutrikdytos, gali kilti transporto spūstys, gyventojų atsiprašoma dėl nepatogumų ir patariama planuoti keliones su didesne laiko atsarga. Trumpesnius atstumus rekomenduojama įveikti pėsčiomis.

sumin.lrv.lt nuorauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode