Statys grupinio gyvenimo namą

tinkasMažeikių rajono savivaldybės administracija pasirašė sutartį su VšĮ Centrinė projektų valdymo agentūra dėl projekto „Grupinio gyvenimo namo statyba, Žemupio g. 11“ įgyvendinimo. Įgyvendinant šį projektą, būtų įkurti grupinio gyvenimo namai asmenims su intelekto ir (ar) psichikos negalia. Šių namų gyventojai gautų socialines paslaugas ir taip būtų patenkinti jų poreikiai.

Projekto tikslas – padidinti socialinių paslaugų prieinamumą Mažeikių rajone, teikiant su apgyvendinimu susijusias paslaugas. Rajone nepakankamas socialinių paslaugų prieinamumas ir kokybė. Socialinės paslaugos neatitinka tikslinės grupės poreikių.

Perėjimo nuo institucinės globos prie šeimoje ir bendruomenėje teikiamų paslaugų Telšių regiono žemėlapio duomenimis, Mažeikių rajono savivaldybėje yra 467 intelekto ir (ar) psichikos negalią turintys asmenys. Jiems socialinės priežiūros paslaugos nėra teikiamos. Dauguma šių asmenų gyvena namuose su savo artimaisiais ir nedalyvauja socialinių paslaugų sistemoje – nėra ugdomi šių asmenų savarankiško gyvenimo įgūdžiai, dėl to jie mažai įsitraukia į bendruomenės gyvenimą. Artimieji, nuolatos prižiūrėdami negalią turinčius asmenis, negali ar ne visai gali dalyvauti darbo rinkoje.

Projekto įgyvendinimo metu bus statomas grupinio gyvenimo namas Žemupio g. 11, Mažeikiuose, pagal parengtą techninį projektą ir statybą leidžiantį dokumentą, atliekama statinio statybos techninė priežiūra. Grupiniams gyvenimo namams funkcionuoti ir gyventojų bei darbuotojų, teiksiančių socialines paslaugas, reikmėms bus įsigyti būtini baldai ir įranga.

Planuojama, kad naujai sukurtoje infrastruktūroje per metus bus teikiamos paslaugos dešimčiai asmenų, turinčių intelekto ir (ar) psichikos negalią.

 

Mazeikiai.lt nuotr.

image
 
Mažeikių rajono savivaldybės administracija pasirašė sutartį su VšĮ Centrinė projektų valdymo agentūra dėl projekto „Grupinio gyvenimo namo statyba, Žemupio g. 11“ įgyvendinimo. Įgyvendinant šį projektą, būtų įkurti grupinio gyvenimo namai asmenims su intelekto ir (ar) psichikos negalia. Šių namų gyventojai gautų socialines paslaugas ir taip būtų patenkinti jų poreikiai. Projekto tikslas – padidinti socialinių paslaugų prieinamumą Mažeikių rajone, teikiant su apgyvendinimu susijusias paslaugas. Rajone nepakankamas socialinių paslaugų prieinamumas ir kokybė. Socialinės paslaugos neatitinka tikslinės grupės poreikių.Perėjimo nuo institucinės globos prie šeimoje ir bendruomenėje teikiamų paslaugų Telšių regiono žemėlapio duomenimis, Mažeikių rajono savivaldybėje yra 467 intelekto ir (ar) psichikos negalią turintys asmenys. Jiems socialinės priežiūros paslaugos nėra teikiamos. Dauguma šių asmenų gyvena namuose su savo artimaisiais ir nedalyvauja socialinių paslaugų sistemoje – nėra ugdomi šių asmenų savarankiško gyvenimo įgūdžiai, dėl to jie mažai įsitraukia į bendruomenės gyvenimą. Artimieji, nuolatos prižiūrėdami negalią turinčius asmenis, negali ar ne visai gali dalyvauti darbo rinkoje.Projekto įgyvendinimo metu bus statomas grupinio gyvenimo namas Žemupio g. 11, Mažeikiuose,pagal parengtą techninį projektą ir statybą leidžiantį dokumentą, atliekama statinio statybos techninė priežiūra. Grupiniams gyvenimo namams funkcionuoti ir gyventojų bei darbuotojų, teiksiančių socialines paslaugas, reikmėms bus įsigyti būtini baldai ir įranga.Planuojama, kad naujai sukurtoje infrastruktūroje per metus bus teikiamos paslaugos dešimčiai asmenų, turinčių intelekto ir (ar) psichikos negalią.Projektą bendrai finansuoja Europos Sąjunga.
Autorius: Komunikacijos skyrius
Dalintis: 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode