RETRO

Ledas paviliojo į mirties gniaužtus

Lapkričio 28-oji buvo diena, kai nekantriausieji, pavilioti ant vandens telkinių užsitraukusio apgaulingo pirmojo leduko, ant jo žengė ir pateko į šalto vandens, o kai kas net į mirties gniaužtus.

Tragedija įvyko Raseinių rajone, netoli Daugėliškių kaimo esančiame Plikių tvenkinyje. Apie 18 val. iš jo buvo ištrauktas nuskendęs 61-nerių metų Ariogalos gyventojas. Tragedijos vietą surado jo draugas, kuris visą dieną niekaip negalėjo susisiekti telefonu su nuskendusiuoju. Paskambinęs ariogališkio moteriai, jis sužinojo, kad ir ji nieko nežino apie savo vyrą. Jis turėjęs ją parvežti namo, tačiau to nepadaręs. Tada draugui sukirbėjo bloga nuojauta, nes dingusysis buvo žadėjęs eiti žvejoti. Nuvykęs į įprastą jo žvejybos vietą, Plikių tvenkinį, vyras išvydo stovintį apsnigtą draugo automobilį, ant ledo – žvejo dėžę, o už 50 metrų nuo kranto – eketę. Žmogaus nebuvo. Bloga nuojauta vyrą visai užvaldė. Ir ji pasitvirtino - iškviesti ugniagesiai gelbėtojai iš eketės ištraukė dingusį ariogališkį. Vyro rankose buvo tvirtai sugniaužti smaigai, tačiau jie žvejo neišgelbėjo, nes ledas buvo labai plonas ir smaigai, smigdami į ledą, jį tik skaldė. Tad žvejų skubėjimas ant tvenkinio ledo, kuris dar buvo net su properšomis, tiesiog nesuprantamas. Tokiu ledu tegalima eiti į mirtį, o ne į žvejybą. Suaugusieji turėtų tą puikiai suprasti ir nerizikuoti.

Sudėtingiau yra su vaikais, kurie pasiduoda emocijoms ir ledo tvirtumui įvertinti neturi pakankamai įgūdžių. Noras palesinti antytes, ant vandens telkinio ledo Mažeikiuose, ties Sedos gatve, atviliojo dvi mažametes mergaites. Ledas neatlaikė net jų. Laimei, praeivis laiku pastebėjo įsikibusias į ledo lytį ir tvenkinyje plūduriuojančias mergaites. Pirmieji į įvykio vietą atlėkę Mažeikių rajono policijos komisariato pareigūnai čiupo automobilyje buvusią virvę ir bandė pasiekti mergaites, tačiau tuoj pat įvykio vietoje atsiradę ugniagesiai prie jų nuskubėjo valtimi. Gelbėtojų ištrauktos iš šalčio drebančios mergaitės iš karto buvo perduotos medikams, kurie jas išgabeno į ligoninę. Medikai konstatavo, kad aštuonmetės ir devynmetės kūno temperatūra tesiekė 35 laipsnius. Tačiau nušalimų ar kitokių sužalojimų nepatyrė. Mergaičių mamas policijos pareigūnų telefoninis skambutis vienu metu ir išgąsdino, ir nuramino. Mažamečių nuotykiai baigėsi sėkmingai. Ir mergaitės vakar atšventė savo antrąjį gimtadienį. Tačiau sėkmė ne visada ir ne visus lydi. Tad nuolat kalbėkite savo vaikams, kad ledas ant ant įvairių vandens telkinių visada labai apgaulingas ir pavojingas, o ypač dabar, kai šaltuko tik vienas kitas laipsnis.

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode