Marcinkevičius




lulaBrazilijos prezidentas Luizo Inacio Lula da Silva (Luisas Inasiju Lula da Silva) trečiadienį pagyrė JAV kolegą Joe Bideną (Džo Baideną), pavadindamas jo darbuotojus remiančią politiką muzika ausims, nepaisant tarp abiejų valstybių kartais pasireiškiančios trinties.

Trečiadienį abu lyderiai apie pusvalandį kalbėjosi telefonu ir aptarė kovą su klimato kaita, JAV paramą Brazilijos pastangoms saugoti Amazonės atogrąžų miškus ir būdus užtikrinti darbuotojų teises, sakoma Baltųjų rūmų ir Brazilijos prezidentūros pareiškimuose.

L. I. Lulos da Silvos biuras pranešė, kad jiedu aptarė bendrą iniciatyvą dėl kokybiškų darbo vietų užtikrinimo XXI a. ekonomikoje. Nurodoma, kad ją abi šalys ketina pristatyti rugsėjį prasidėsiančioje Jungtinių Tautų Generalinėje Asamblėjoje.

„Tai pirmas kartas, kai turiu reikalų su prezidentu, kuris domisi darbuotojais, – buvęs profsąjungų lyderis L. I. Lula da Silva sakė J. Bidenui, kaip pranešė jo biuras. – Jūsų politika ir kalbos apie darbą yra muzika mano ausims.“

Po to, kai kairiųjų veteranas, anksčiau vadovavęs Brazilijai 2003–2010 metais, sausį sugrįžo į valdžią, dvi daugiausiai gyventojų turinčios Šiaurės ir Pietų Amerikos žemynų šalys patyrė keblių akimirkų.

77 metų L. I. Lula da Silva kartais papiktina Vašingtoną, kai susivienija su Kinija, priekaištauja dėl JAV dolerio dominavimo ir kaltina Jungtines Valstijas skatinant karą Ukrainoje.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode