Marcinkevičius




Kaip pasirinkti giluminius vandens siurblius?

siurblysPanardinamieji siurbliai yra vienas populiariausių rinkoje esančių siurblių tipų. Panardinamieji vandens siurbliai tinka naudoti buityje, pramonėje ir žemės ūkyje - nuo vandens tiekimo iš šulinio ir drenažo per potvynius iki kanalizacijos siurbimo ir net tvenkinių ištuštinimo. Tačiau dėl plataus siurblių asortimento įvairiose internetinėse ir fizinėse parduotuvėse Vilniuje ir kituose Lietuvos miestuose išsirinkti reikiamą siurblį gali atrodyti neįmanoma.

Šiame straipsnyje paaiškinsime, kaip veikia šie įtaisai veikia ir į ką reikia atsižvelgti renkantis giluminį vandens siurblį.

Kaip veikia panardinamieji siurbliai?

Kaip rodo pavadinimas, panardinamieji siurbliai skirti visiškai juos panardinti į siurbiamą skystį. Dėl hermetiškai (sandariai) užsandarinto variklio ir glaudžiai sujungto siurblio korpuso panardinamieji vandens siurbliai yra apsaugoti nuo vandens, todėl jie yra labai patikimi ir tvirti sprendimai.

Elektriniai panardinamieji siurbliai veikia naudodami plūdinį jungiklį, kuris aptinka, kai vanduo pasiekia tam tikrą lygį, ir įjungia siurblio variklį. Tada panardinamasis siurblys stumia vandenį į paviršių, iš pradžių įtraukdamas jį į siurblį, kur besisukdamas sparnuotė stumia jį per difuzorių, o iš ten jis patenka į paviršių. Priklausomai nuo naudojimo paskirties, panardinamieji vandens siurbliai gali būti tiekiami su atvirais, kanaliniais arba sūkuriniais darbaračiais, t. y. prireikus jie gali perpilti ir švarų skystį, ir filtruoti kietąsias daleles.

Kaip išsirinkti giluminį vandens siurblį?

Ieškodami tinkamiausio giluminio siurblio savo reikmėms, turite atsižvelgti į keletą veiksnių, kad pasirinktumėte tinkamą siurbimo sprendimą. Taigi štai į ką reikia atkreipti dėmesį renkantis:

  • Srauto greitis/siurblio našumas - tai lemia, kiek litrų per minutę panardinamasis siurblys gali perpilti optimaliausiu atveju, t. y. be pasipriešinimo ir be poreikio vandenį pumpuoti į viršų.
  • Pristatymo aukštis - tai parodo, kiek metrų elektrinis panardinamasis siurblys gali išpumpuoti vandenį per išleidimo žarną/vamzdį. Renkantis siurblį, rekomenduojame taikyti didelę atsargą.
  • Skysčio tipas ir klampumas - Tai svarbus veiksnys, į kurį turite atsižvelgti, nes ne visi giluminiai vandens siurbliai gali susidoroti su kietais ir klampiais skysčiais. Priklausomai nuo siurblio naudojimo paskirties ir skysčio, kurį norite perpilti, skirsis jums tinkamų siurblių asortimentas.
  • Siurbimo atstumas - Atsižvelgimas į tai, kokiu atstumu norite pumpuoti skystį, yra dar vienas esminis veiksnys, turintis įtakos giluminio siurblio efektyvumui. Jei jums reikia siurbti dideliu atstumu, reikės galingesnio siurblio, kurio galia būtų pakankama šiam darbui atlikti.       23-236a   

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode